En vidunderlig søndag…

Categories Blogg

Ikke vet jeg hva vi Bergenserne har gjort for å fortjene dette været, men noe er det.
Nok en dag med sol fra en skyfri himmel, man kan jo ikke annet enn å smile når man våkner til dette været.
I dag hadde jeg i tillegg mye og glede meg til, denne søndagen har jeg sett frem til hele uken. For det første skulle min sønn komme hjem i dag, og han har ikke vært hjemme siden han flyttet ut. Jeg skjønte forrige helg at internatlivet på Krokeide gikk over alle forventninger, for når gutten ikke vil komme hjem er det et tegn på at trivselen er god.

Flyfoto av nabolaget vårt

Men idag skulle han endelig komme hjem en snartur, han har nemlig glattkjøring med kjøreskolen i morgen.
I tillegg skulle vi få besøk av tremenningen min og mannen hennes idag, og det så jeg virkelig frem til. Vi hadde nemlig pratet om at nå skulle vi feire livet litt, og hva er vel en feiring uten litt bobler. Men det var tydeligvis ikke det eneste hun hadde med seg, jeg har en mistanke om at hun har tilbrakt gårsdagen på kjøkkenet.

Huset vårt ligger nesten alene oppe til venstre i bildet…

Mannen kom bærende på sveler og hun sjokoladekake, det var ingen tvil om at vi skulle kose oss. En flaske med bobler ble satt på bordet, og når gubben så den var han snar med å hente krystallglassene fra Russland til anledningen.
Kun det beste var godt nok i dag, i dag skulle livet virkelig markeres.
Jeg har en mistanke om at flaska med bobler lokket min nylig utflyttede sønn ut, både han og min datter satte seg ned med oss.
Det ble noen hyggelige timer ute i solen, og det takket være min kjære tremenning og ektemann. De er like godhjertet begge to, tiden går fort i deres selskap.

Denne søndagen har vi tatt desserten før middag, vi hadde nemlig planlagt litt av en søndagsmiddag i dag.
To poser med Hjortekjøtt ble tatt opp av frysen igår, idag hadde mor bestemt at sosekjøtt skulle stå på menyen.
Gubben ble en smule stresset i går når jeg kommanderte han ned i frysen, han har nemlig ALDRI smakt hjortekjøtt før! Tenk at han i løpet av sine 43 år aldri har smakt på denne delikatessen, jeg ble en smule forskrekket når han sa det.
Så det var på høy tid at han fikk prøvesmake, men tanken på at han måtte tilberede middagen selv fikk svettedråpene til å komme frem.

Heldigvis er det ikke første gang jeg har laget sosekjøtt, en enklere middag kan du knapt lage. Litt lett steking av kjøttet på forhånd, så kan det få lov til å godgjøre seg i sausen ett par timer etterpå.
Jeg tror gubben ble litt overrasket over hvor enkelt det egentlig var, for jeg kunne høre hvordan han trakk et lettet sukk ute på kjøkkenet.
Gubben klarte det han kan du tro, for en deilig middag det ble! Det er lenge siden jeg har sett gubben spise så mye som han gjorde idag, ingen tvil om at dette falt i smak.

Hjortekjøtt er noe av det beste jeg får, mørere kjøtt skal du lete lenge etter.
For en fantastisk søndag dette har vært, mat fra øverste hylle og godt selskap har gjort denne dagen perfekt. Det er på slike dager at jeg sender en takk til høyere makter, en takk for at jeg fremdeles er her.
Søndag eller ei, hver dag man får burde blitt feiret…

6 kommentarer

6 thoughts on “En vidunderlig søndag…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *