Dag 2 på tur…

Categories Blogg

Første etappe gikk over all forventning, og vi kom faktisk frem til Oppdal mye tidligere enn beregnet. Før vi startet på denne turen måtte jeg bla meg tilbake til forrige gang vi kjørte til Finnmark, og da brukte vi mye lenger tid på første etappe. Forskjellen denne gangen var at vi knapt nok tok pauser underveis, vi skulle bare komme oss frem slik at vi fikk mest mulig tid med min svigerinne og barna hennes.

Vi hadde selvfølgelig klart å booke oss inn på forskjellige hotell, gubben var nemlig som alltid litt tidlig ute med å si hvilket hotell vi skulle bo på. Jeg hadde ikke bestilt en gang før han bak ryggen min hadde sagt til min svigerinne at vi skulle bo på Skifer hotell, men når jeg skulle bestille oppdaget jeg at vi kunne komme unna med halve prisen på et annet hotell.

 

Det er ikke akkurat sommertemperaturer ute, så jeg måtte sitte fullt påkledd på rommet en stund…

Så jeg ropte på gubben før jeg bestilte for å høre hva han syns, og jeg fikk da til svar at jeg måtte ta det billigste. Men i går når vi kom frem til Oppdal hadde gubben tydeligvis glemt at han hadde bedt meg om å ta det billigste, og da kom glosene på ny. Jeg fikk så ørene flagret, ja gubben ble så het i toppen at han begynte å tale i tunger. Jeg forsto ikke et eneste ord der jeg satt, og jeg kjente hvordan hårene mine reiste seg på kroppen når en illsint gubbe hoppet ut av bilen for å gå i resepsjonen for å sjekke oss inn.

Minuttene raste av gårde uten at gubben kom tilbake, og gjenklangen etter glosene hang enda igjen i bilen. Etter en god stund kom gubben ut igjen, men det var en helt ny mann som kom ut av hotellet. Plystrende og blid som en lerke hoppet han inn i bilen, og jeg var nesten redd for å spørre hva han hadde gjort inne på hotellet for å endre personlighet så raskt.

Det viste seg at det skulle bare en kvittering til for å gjøre gubben blid igjen, for når gubben så hva det kostet oss for to rom begynte han nesten å synge inne i resepsjonen. Med ett var kjerringa tilgitt, plutselig var det ikke måte på hvor mange lovord jeg fikk slengt i mot meg. Utvendig var ikke hotellet noe å se på, men innvendig var det helt greit. Selve rommet var stort og romslig, men badet var så lite at gubben knapt nok fikk rævskinka mi inn døren.

Vi fikk en fredelig kveld på hotellrommet, men den idyllen tok brått slutt når vi skulle legge oss i går kveld. På ny kom glosene fra gubben, og denne gangen var det over lydene som kom fra respiratoren min. “Det e fa## meg ikke fred å få, du er et levende spetakkel kjerring” gaulte gubben før han dumpet ned ved siden av meg. Men det tok ikke lang tid før sagbruket ved siden av meg våknet til liv, og brått var det jeg som fylte rommet med gloser. En ting er i hvert fall sikkert, livet med gubben blir aldri kjedelig.

Jeg tror vi var like trøtte når vi krabbet oss opp til matsalen i dag tidlig, men der ble vi møtt av en smilende dame. Vi skjønte ingenting når hun plutselig tok vår lille gutt til siden og visket noe i øret hans. Svaret fikk vi noen minutter senere når hun kom tilbake med to nystekte pannekaker til vår lille gutt, så servicen på Oppdal turisthotell var det ingenting å si på. Etter en rask frokost var det bare å hoppe i bilen igjen, men denne gangen skulle vi ikke så langt før vi måtte stoppe igjen.

Vi ble nemlig kontaktet av de vi var på ferie hos for to år siden, og det viste seg at de var i Trondheim. Så vi ble enige om å møtes på City syd i Trondheim, og det var spesielt kjekt for gubben å møte slekta igjen. Etter en hyggelig liten stund på kafeen var det bare å sette kursen videre, og siste stopp for dagen var Mosjøen. Dit er vi på vei i skrivenes stund, og da er planen å spise middag/kvelds. Så får vi håpe for min datters skyld at maten er like god som hun husker det…

Ps: Når vi nærmet oss Nordland kom solen også, vi får håpe det er et godt tegn..

4 kommentarer

4 thoughts on “Dag 2 på tur…

  1. God tur videre nordover og nyt feriedagene. Kjekt å følge dere på reise- bloggen 🙂

  2. Du er flink til å skrive reisebrev! Jeg liker godt at du beskriver virkeligheten og ikke gjør alt om til et glansbilde. Men det er ingen tvil om at dere har det kjekt på tur. God tur videre 🚗💗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *