Endelig kom den tilbake…

Categories Blogg

Lite visste jeg når jeg flyttet hit at solen skulle forsvinne i hele tre måneder om vinteren, mens øye på andre siden av fjorden bader i sol på solskinnsdager om vinteren ligger vi i skyggesiden.
Heldigvis er både gubben og jeg godt vant fra tiden i Finnmark, så på mange måter kan man si at mørketiden har forfulgt oss til Bergen.

Men det beste med at solen er borte så lenge er tanken på at den kommer tilbake, og denne uken var ventetiden endelig over. Det var først i dag at jeg virkelig la merke til det, for det har vært mye dårlig vær i det siste. Det er noe spesielt med å se de første solstrålene komme over fjelltoppen, kjenne hvordan de danser lekent over mitt kalde kinn.

Det var akkurat det jeg trengte i dag, en liten opptur etter så mange tunge dager.
Livet er noe dritt noen ganger men det kan også være så vidunderlig vakkert.
De første to månedene har vært blytunge, men i dag fikk jeg troen tilbake.
Det er ikke så mye som skal til bestandig, jeg prøver å gripe tak i alle små halmstrå som kommer min vei.

Jeg har vært sliten denne uken, og jeg må innrømme at jeg har sett mørkt på ting.
Livet er tatt nok som det er, i tillegg er formen fortsatt hanglende. Men det verste er alt som må ordnes nå som folk slutter, og det er jeg som blir sittende igjen med arbeidet. Og det koster krefter, krefter jeg ikke har for øyeblikket. Men i dag fikk jeg et lite pusterom, et lite kjærkomment øyeblikk for meg selv.

Synet av solen ga meg håp om bedre tider, jeg trenger det nå.
Jeg håper virkelig solen blir en stund nå, det hadde vært godt om jeg kunne komme meg ut igjen i morgen også. Det har vært nok inne sitting nå, den lille lufteturen i dag gjorde underverker.
Det var en lykkelig gutt som kom hjem fra skolen i dag, for nå er det nemlig vinterferie. Mens andre gleder seg til å reise bort har en liten gutt helt andre ting han gleder seg til, høydepunktet hans er å få være med pappaen på jobb. Men først skal helgen nytes, og er jeg heldig så skinner sola på meg i morgen også…

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Endelig kom den tilbake…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *