Vi fikk sjokk

Categories Blogg

Jeg bråvåknet i går morges, hele huset ristet så mye at jeg først trodde det var jordskjelv på gang. Men så hørte jeg det, en velkjent buldring fylte huset. Høylytte gloser kunne høres fra stuen, og i senga lå jeg med hjertet i halsen. De tunge skrittene til gubben kom nærmere og nærmere, og igjen kjente jeg hårene på kroppen min reiste seg av skrekk.

Skyvedøren min gikk opp med et smell, og en rasende gubbe tredde inn i rommet.
Med en stram mine i ansiktet reiv han av meg dyna, og før jeg rakk å kjenne på kulden satt jeg på toalettet. Det hele hadde gått så fort for seg at jeg i noen sekunder lurte på om jeg var våken, men når en dyvåt vaskeklut traff meg med et klask i ansiktet skjønte jeg at dette ikke var en drøm.

Synet av den rødglødende skallen til gubben var grunn nok til å holde kjeft, det er lenge siden jeg har sett gubben så rasende som han var i går. Det var først når jeg kom inn i stuen at det gikk opp for meg hvorfor gubben var forbanna, for ute var det helt hvitt. Det hadde virkelig lavet ned i løpet natta, og jeg fikk sjokk når jeg så hvor mye som var kommet.

Og det virket ikke som om det hadde tenkt å gi seg med det første, for i hele går lavet det ned. Akkurat det passet dårlig denne lørdagen, for i går skulle vi ha familie selskap. Min eldste sønn hadde som dere vet bursdag, og det måtte selvfølgelig feires. Problemet var bare at vi ikke så en ende på snøværet, og skulle det bli selskap måtte vi først få gjestene opp bakken. Så gubben løp frem og tilbake fra bakken i hele går, først for å sørge for at de kom seg opp og så for å sikre at de kom seg ned igjen.

Bursdagsbarnet slapper av…

Så nå er det full vinter igjen, og dersom det kommer mer snø i dag så bikker vi vel en meter med snø. Jeg har bodd i Finnmark noen år og vet hvor mye snø det kan komme der, men den største snømengden har jeg faktisk opplevd her sør på. En av brødrene mine bodde nemlig i Nannestad en periode og der kunne det komme flere meter på et døgn. Så når finnmarkingene håner oss søringer hver vinter så tenker jeg mitt, for det er ikke bare i Finnmark det kan komme snø…

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *