Hvil i fred

Categories Blogg

Det ble en rar start på dagen i dag , en rar og vemodig start. Jeg har vært så dårlig de siste dagene at jeg ikke var forberedt når et Messenger anrop kom idag , en invitasjon til min tantes bisettelse. Det var en rar opplevelse og få være tilstede gjennom en skjerm , men så fantastisk flott at de nærmeste ville dele deres siste farvel med alle oss som ikke fikk være tilstede. Dessverre klarte jeg bare å se halvparten av bisettelsen , det ble for tungt for meg. Det hjalp heller ikke på at formen fortsatt ikke er god , så når jeg hadde grått på meg en dundrende hodepine så måtte jeg bare kaste inn håndkleet.

Etter den starten måtte jeg bare prøve å komme meg på beina , dessuten var puta søkkvåt av snørr og tårer , enda en grunn til å stå opp. Begravelser blir bare tyngre å tyngre for meg , spesielt etter at tre små bokstaver rammet. Jeg vet at en dag er det min tur , døden puster meg i nakken hver dag. Derfor gjør det ekstra vondt når kjente og kjære går bort , jeg blir vitne til at døden tar mens jeg venter på min egen slutt.

Et siste farvel ble avsluttet med at min andre onkel heiste flagget i mitt barndoms paradis  , der vokste tre søsken opp. Min onkel tok over gården når min bestemor døde , og nå ble flagget heist til topps for et siste farvel.  En verdig avslutning på et helt liv , et helt liv som etterlater seg mange gode minner. Hvil i fred kjære tante , du vil aldri bli glemt.

Tårene har sittet løst i hele dag , så idag bestemte jeg meg for at jeg også måtte gjøre noe symbolsk. Derfor kommanderte jeg assistenten ned i kjelleren , en julestjerne ble mitt symbol idag. Jeg har aldri tent den før første søndag i advent , men idag ble en av dem hengt opp til ære for min kjære tante. Den lyser så fint i kjøkkenvinduet , et symbol på at himmelen har fått enda en stjerne.

Ellers har jeg ikke fått gjort noe mer , jeg har rett og slett ikke orket. Enda godt min sønn er hjemme idag , han gjorde sitt for å få meg over på andre tanker. Så etter at julestjernen ble tent så satte vi på en film , og det kunne ikke ha passet meg bedre idag. Nå sitter jeg bare her under teppet og døser i mørket , mangelen på ord er til å ta og føle på. Men i morgen tror jeg at dagen skal gå med til å tenne flere lys , alle mine stjerner skal få skinne i mørket. Julen begynte litt tidligere i år , og alt jeg føler på er takknemlighet over at jeg fortsatt er her…

5 kommentarer

5 thoughts on “Hvil i fred

  1. Kondolerer❤️
    Vi hadde minnestund for en kjær venn etter bisettelsen på tirsdag, alle fikk hvert sitt telys som vi tente, mens vi mintes Bjørn! Og alle kom med gode minner❤️
    Det føles godt å tenne lys, så fortsett med det du❤️

  2. Føler med deg i sorgen og den daglige kampen. ❤️ En fin markering og et lys i mørket å få opp litt adventslys.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *