Ja så var det fredag igjen , en ny helg står for døren.
Nå skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før , jeg skal dele en oppskrift.
Etter jeg skrev om stekt ris så var det mange som etterspurte oppskrift , så nå legger jeg ut vår.
Så om du nå er i ferd med å dra på butikken for å handle inn til fredagstacoen og har det litt som meg , litt lei av det samme hver eneste fredag.
Ja da kan jeg kanskje friste med noe nytt , noe som slår godt an i denne familien.
Stekt ris er det mest geniale som finnes , her er det bare fantasien som setter grenser.
Har du litt kylling rester igjen fra middagen i går? Hiv det oppi.
Eller skinkerester? Hiv det oppi. Alt av kjøtt kan brukes , og hvis du heller er mer på skalldyrfronten så er reker glimrende og bruke.
Men her kommer vår oppskrift , vi bruker den som tilbehør til vårruller. Men denne retten kan like godt alene , ungene mine går og småsspiser hele kvelden. Den er også glimrende til lunsj.
Her kommer vår oppskrift , Du trenger:
400g Ris/ jeg foretrekker basmati ris
Kjøtt : 100g skinke i tynne strimler, 1 kyllingfilet
2 fedd med Hvitløk
50g Erter og en liten boks med mais
1 gulrot skåret i tynne strimler
Nøytral Olje til steking
2 Egg
1 ss Soyasaus den lyse varianten
1 ts Sesamolje
Og til slutt kan du bruke favoritt krydderet mitt , Oriental kryddermix , det får du kjøpt på butikker som selger Asiatisk matvarer. Men dette krydderet er helt valgfritt å bruke , retten blir god uten og.Du kan også krydre det etter smak og behag selv.
Denne oppskriften er for fire personer.
Kok risen en stund i forveien , for den bør være romtemperert før steking
Skjær kyllingen i tynne strimler
Visp to egg
Varm opp oljen i stekepannen og stek kyllingen godt. Krydre med salt og pepper. Når kyllingen er ferdig stekt så ta den over på et fat og sett den tilside.
Varm panna på ny og stek hvitløk og guleroten.
Hell oppi den kokte risen og stek den til risen er blitt blank , tilsett mais , erter , skinke og kyllingen. Bland alt godt og rør inn sesamolje og soyasausen.
Lag et hulrom i midten av risen og hell de vispede eggene oppi , rør fra midten av eggene akkurat som du lager en eggerøre. Når du ser at eggerøren er ferdig så blander du alt sammen.
Bon appetit…
PS : Jeg skulle gjerne lagt ut bilde av den ferdige retten , men ungene slukte det før vi rakk å hente mobilen 🤣
Dette må prøves😃god helg til deg og dine 😊💜
Riktig god helg Marte 💜
Dette så veldig godt ut! Det skal prøves! Er så fint å få tips til noen nye retter. Har lett for å gå i det samme hele tiden. God helg😊💕
Ja vi er ikke så flinke til å finne på nye ting her i huset heller , men denne retten slår alltid godt an . God helg Ellen 💜
Takk for deling 🙂
God helg!!!
Klem
God helg Eva 💜
Denne retten må prøves, ser veldig godt ut🥰. Takk for oppskrift👍😣
Håper du liker den , den er veldig populær her i huset 😊