Når en ubuden gjest setter gubben ut av spill…

Categories Blogg

Jeg skjønte ingenting når jeg våknet i dag, en stor sterk mann sto plutselig i døråpningen.
Vanligvis går skyvedøren min opp med et smell når han kommer, og en buldring i trappa gir meg et forvarsel om at han er på vei. Men i dag var det ingenting, det var faktisk et øyeblikk der hvor jeg lurte på om jeg var blitt tunghørt.

Men der sto han altså, jeg måtte faktisk blinke med øynene fire ganger for å se om jeg egentlig så rett.
For en stor sterk mann gikk i ett med de hvitkledde veggene, han var like blek som lakenet jeg lå på.
Jeg ble faktisk redd der jeg lå, i et lite sekund tenkte jeg at han dødd i løpet av natta og nå var kommet for å ta farvel. Det ville nemlig vært likt gubben, hans siste gjerning var å hjemsøke meg.

Lettere ustø kom han inn på soverommet, for hvert skritt han tok måtte han konsentrere seg.
Plutselig kom jeg til å tenke på den ene sideren han slukte i går kveld, kunne den være årsaken mon tro?
Han har jo ikke drukket alkohol de siste to årene, men at en liten boks skulle få slike innvirkninger var vanskelig å forstå.

“Føler du deg ikke bra” stotret jeg frem i det gubben sank sammen ved sengekanten min, en stor sterk mann var ikke til å kjenne igjen. Det viste seg fort at det verken var sideren eller sykdom som hadde skyld i gubben sin svimmelhet, han led nemlig av sjokk! For denne natten hadde gubben tydeligvis fått uventet besøk, og plutselig begynte brikkene mine og falle på plass

Jeg syns nemlig jeg hørte noe romstering fra toppetasjen i natt, men jeg tenkte det var ungdommen i huset som kom hjem fra festligheter. Men bråket jeg hørte stammet altså fra gubben, og nå satt han på soverommet mitt og heiv etter pusten mens han prøvde å forklare.

Midt på svarte natta hadde gubben våknet, fortumlet så han seg rundt.
Han tok seg til hodet, kikket opp i det hvitmalte taket for å få svar.
Hadde han kjent noe mon tro? Eller var det hele bare en drøm?
Men i det ett par arbeidshender traff et halvskallet hode sto han i senga, et mareritt begynte å utspille på et lite soverom.

I en dobbeltseng sto en stor og sterk mann og veivet med armene, dynen og puten ble kastet på gulvet.
En seng knirket under en panisk gubbe, en liten vinduskarm ble nærmeste fluktrute.

Alt jeg klarte å tenke på når jeg hørte gubben forklarte var hvor glad jeg var for at vi bor landlig til, for jeg tviler på at forbipasserende hadde tålt synet av en halvnaken gubbe i vinduskarmen. Den runde magen ble presset inn mot et lite vindu, og bare etter neglene hang gubben nå i en vinduskarm mens han kikket seg panisk rundt.

Det var da han så det, en ubuden gjest hadde lurt seg inn. Et lite skrik kunne høres i en toppetasje, gubben hadde plutselig fått et nytt toneleie på skalaen. I følge gubben var dette en SVÆR jæv#l , ja Akvariet i Bergen ble nevnt der i en bisetning. Aldri hadde gubben sett noe større, så eneste forklaringen han kom på var at den måtte ha rømt!! At gubben er redd for krypdyr er ikke akkurat noe nytt, men det får da være grenser.

En svart lodden kropp hadde inntatt dobbeltsengen, lange hårete bein nærmet seg gubben med truende lette skritt. Gubben hang fortsatt i en vinduskarm, men han innså fort at selv der var han ikke trygg. Febrilsk begynte han å lete etter et forsvarsvåpen, og like etter begynte ett par historiebøker å fly rundt i rommet.
Gubben hadde grepet etter det første han fant, og nå sto han i en altfor smal karm og ropte “dø din jæv#l.”

En stakkars edderkopp som i følge gubben var på nivå med en Tarantell gjorde det eneste riktige, med beina på nakken løp den i skjul. Gubben fulgte den med blikket i det den smatt under taklisten, tarantell du liksom.
Helt utslitt hang han nå over min seng, og konkluderte med at nå skulle hele huset sprøytes.
Ikke tale om at han skulle sove der oppe før det var blitt gjort, nå skulle han flytte ned til meg….

PS: Ikke tale om at vi skal sove på samme rom, da ender det med skilsmisse før vi vet ordet av det. Kjærligheten vår er kanskje sterk, men så sterk er den ikke...

T-skjorten til gubben sier alt, livet med gubben behøver en stor dose flaks…

 

 

14 kommentarer

14 thoughts on “Når en ubuden gjest setter gubben ut av spill…

  1. Ikke mange ukene siden jeg oppdaget en stoor edderkopp hengende i en tråd like ved senga mi da jeg skulle slukke lyset for å sove 😁 Men jeg bare slukket lyset og la meg til å sove 😊 Edderkoppen var borte neste dag.

  2. Vi hadde en periode en edderkopp hengende utenfor kjøkkenvinduet vårt.Det medførte at barnebarnet mitt hylte som om det var et monster utenfor vinduet.😁

  3. Jeg skrattet som en gal, – frem til det brått ble ramme alvor i form av beskrivelsen av utysket..
    Det har seg nemlig så at også jeg har sett den største av sitt slag denne høsten! Gudsjelov utendørs, men ikke desto mindre, arkiveres én observasjon glatt i kategorien tilfeldighet. En må jo uansett være den største av de en har sett. – Men med en rekordobservasjon til med godt under en måneds mellomrom, blir det brått a whole other ballgame. Da har vi brått å gjøre med et potensielt oppkomme av noe nytt og gedigent her på berget!!
    Om det han så er noe a-la “min”, som er avbildet her: https://gryende.blogg.no/den-storste-jeg-har-sett.html er det nemlig ramme alvor her!!

    1. Jeg måtte selvfølgelig klikke meg inn for å se, og alt jeg klarte å tenke var at jeg er glad du ikke bor her. For den er ingenting i forhold til de som er her 😅

  4. Ha ha jeg syns jeg ser han. 🙂 Jeg må si at jeg hadde en verre opplevelse for noen år siden da jeg lå å sov da jeg hørte noe krafsing i vinduet som sto på gløtt. Jeg forsto med en gang hva det var da jeg hørte noe som fløy rundt senga. Jeg heiv dyna over hodet, å det gikk ei stund før jeg turte å skru på lyset. Da så jeg monsteret, ei flaggermus hang fast i gardinet. Jeg klarte å komme meg ut av soverommet. der jeg fant ei skoeske som jeg klarte å få den oppi. Flaggermus er jo fredet, så jeg slapp den ut i skogen igjen da jeg bodde rett ved skogen på den tiden.

    1. Ja det har vi også hatt i hus, vi bor nemlig med skogen som nærmeste nabo og her er det mye flaggermus. Jeg var fremdeles frisk den sensommeren flaggermusen kom inn gjennom vinduet oppe i andre etasje, og det var min sønn som oppdaget den når han skulle legge seg. Jeg skjønte ingenting når jeg hørte et hyl fra etasjen over, og både jeg og gubben løp opp for å se hva som sto på. Gubben løp fremfor meg og bråsnudde når han så hva som hadde kommet inn, igjen ble jeg overlatt til meg selv for å ordne opp. et håndkle ble redningen, jeg heiv et håndkle over den og bar flaggermusen ut. Men når jeg kom ned trappa igjen fikk jeg meg litt av et syn, for i døråpningen ut til gangen sto gubben og ungene og gjemte seg bak et laken som gubben holdt opp. Det viste seg nemlig at det var ikke bare en flaggermus som hadde kommet inn denne kvelden, på kjøkkenet var flaggermus nr 2, og igjen måtte kjerringa redde familien 😂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *