Gubbens oppskrift på en god sommer…

Categories Blogg

Ja det er ikke lett å være mann nå, og ihvertfall ikke hvis du er fra Finnmark og er vant til 10 grader. Jeg våknet opp til nok en varm sommerdag, men jeg hørte av tonefallet på badet at det var en som ikke var like glad for det. Alle som kommer i nærheten av gubben får høre det, på ekte Finnmarks vis spyr han ut den ene glosen etter den andre. Bikker gradestokken 15 grader så er han igang, og under værmeldingen igår kveld holdt det på å rable.

Hans oppskrift på en god sommer er følgende, mose, stein, ingen trær så langt øye kan se og 10 grader, ja aller helst skulle det ha kommet noen snebyger også. Med andre ord er det en som gleder seg til ferien starter. I tillegg har han et snev av pollen allergi, og det medførte til at det var like før alle blomstene mine ble kastet på havet igår. “No er det æ som treng assistent hjelp, du får klare dæ sjøl”.

Rettigheter: tegninger.no

 

Værmeldingen for idag var tropenatt, og når gradestokken bikket 28 grader så tenkte jeg mitt. Her var det bare å forberede seg, for jeg visste hva som før eller senere ville komme inn døren. Jeg derimot nyter hvert sekund, for meg er denne varmen en gave sendt fra oven. For meg betyr det mye mindre smerter i kroppen, og det er himmelsk for meg.

Jeg har holdt meg i skyggen i hele dag, svart på litt mailer og bare slappet av. Jeg var også innom spleisen en tur, og da ble jeg ihvertfall i godt humør. Dere har reddet ferien vår, jeg kan ikke få sagt hvor mye det betyr. Jeg er så heldig jeg at det føles nesten uvirkelig ut, jeg kan nesten ikke tro at det er sant. Dette hadde jeg aldri sett for meg når jeg starten denne bloggen, men det har gått over alle foventninger.

Sommerkveld

 

Heldigvis var det en gutt som kom fornøyd hjem idag, barnehagedagen hadde vært god. De hadde rigget til en vannspreder på ute området, og det ble nok en stor glede for de små idag. I tillegg kom han hjem til en fryser fullpakket med is, så han er strålende fornøyd.

En stund etter ble ytterdøren smelt igjen med et brak, og det lover aldri godt. Et svett troll sto i gangen og peste etter luft, gubben var kommet hjem. Et stort glass med cola ble helt innpå som vann, og han falt sammen på sofaen. Så det er ikke enkelt å være en stor og sterk mann idag, nå er nedtellingen igang for han også…

4 kommentarer

4 thoughts on “Gubbens oppskrift på en god sommer…

  1. Skjønner gubben godt æ; de temperaturene som har herjet i sør den siste tiden hadde satt mæ helt ut av spill; det e sikkert !

    Likevel ; vil gjerne ha det litt bedre enn akkurat no; 6 gr, regn og vind! De siste dagene har vært skikkelig ufyselig, men det loves bedre, og da e æ fornøyd.

    Trur garantert gubben din får innfridd; det blir iallfall ikke sånne temperaturer her.,,,,trur æ.

    God lørdag til dokker , og kor bra at spleisen tok sæ opp!

    Enda mulighet der🌸

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *