Når oppvaskmaskinen slår seg vrang…

Categories Blogg

Denne julen bestemte oppvaskmaskinen og takke for seg, etter fem års tjeneste la den inn årene. Det er jo bare typisk at det skjer når det minst passer, og det er enda mer typisk at det skjer rett etter at garantien hadde gått ut. Gleden var derfor stor når gubben heiv seg rundt på selve juledagen og skaffet oss ny oppvaskmaskin, nå var julen berget.

Men vi tok gleden på forskudd, for i denne familien går ting sjelden smurt. Det viste seg fort at den nye oppvaskmaskinen ikke ville spille på lag, feilmeldinger begynte å dukke opp, og i tillegg begynte den å lekke vann. Du kan tenke deg humøret på en finnmarking når han innså at vi mest sannsynlig ble uten oppvaskmaskin i julen.

Så når butikkene igjen åpnet etter helligdagene, da var gubben snar ut døra her. Men det var lite hjelp å få. Service på maskinen kunne vi ikke få før på nyåret, og bytting av maskin kom ikke på tale før service mannen hadde vært å sett på den. Men så kom min mann på at maskinen hadde lyst på at den trengte salt, så han kjøpte nå det med seg.

Hele julen har vi måttet vaske opp for hånd, ja helt frem til i dag. For idag kom superassistenten min på jobb, du vet hun som er sluttet men som kommer innimellom når hun har fri og er hjemme? Ikke vet jeg hva som bor i den jenta, det er en grunn til at hun får toppkarakter i alle fag på skolen, det er ikke en ting hun ikke kan.

Det som er så bra er at hun tar initiativ til å prøve selv, så hun spurte gubben om de ikke skulle se på den, og da hev de seg rundt begge to. Hva skulle dere mannfolk gjort uten oss kvinnfolk?? Og jeg digger at det måtte en dame til for å få oppvaskmaskinen opp og gå. Så nå vasker endelig den nye maskinen, vi trenger ingen reparatør, vi trenger bare den rette assistenten på jobb. Er det rart jeg savner henne?

Når man snakker om savn, så dro svigermor også idag. Selv om vi har vært heldige å fått beholde henne to dager ekstra, så håper jeg litt på enda en kansellering. Det kunne jo hende, for ute er det et ordentlig ruskevær. Men hun kommer seg sikkert avgårde i dag, og jeg håper turen går knirkefritt hele veien.

Min datter er bedre, men vi er enda usikker på om det blir noe tur. Jeg tror ikke hun har bestemt seg enda, kanskje det er like greit å vente til over nyttår. Men det får hun og faren bestemme, de finner nok ut av det til slutt.

Jeg sitter her og koser meg med lynsjakk, Magnus fortsetter å imponere. Gubben har fyrt så mye i ovnen at bikinien må letes frem snart. Det kunne jo ha vært greit med en advarsel før jeg kledde på meg ullsett og ullsokker, ikke rette bekledning med 30 varmegrader inne.

Så nå må det luftes litt ut her, men bedre å sitte inne i varmen enn å være ute i dag. Jeg skal ihvertfall nyte denne søndagen, og det håper jeg dere gjør også…

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Når oppvaskmaskinen slår seg vrang…

  1. Yes👏👏👏Jeg bare digger løsningsorienterte mennesker, hun er et funn den jenta der😀 Ha en fortsatt fin kveld, gode klem😘

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *