Halleluja, det er heeeelg…

Categories Blogg

Først må jeg begynne dette innlegget med å si FANTASTISK! For er det ikke fantastisk å se vår neste generasjon, våre barn og unge samle seg på den måten som idag?? Sammen står de på tusenvis med ett mål for øyet, gjøre denne jordkloden litt grønnere og bedre for oss alle. Dere er fantastiske, stå på videre!

De klarte ihvertfall å bringe frem smilet hos meg. For smile gjør jeg, smiler et bredt smil til verden og livet, for idag er det fredag og en ny helg står for døren!! Nå er min faste assistent gått for dagen, nå er det ferietid for henne. Det unner jeg henne av hele mitt hjerte, for uten henne disse ukene vet jeg ikke hva vi skulle gjort. Så selv om jeg måtte sitte noen timer alene, så gjorde det ingenting idag, for idag er det fredag og jeg gleder meg til å tilbringe tid sammen med mine kjære igjen.

Idag har det faktisk vært litt travelt. Jeg har skrevet søknader, hatt hjelpemiddelsentralen på besøk, og gjort i stand for overnatting som min sønn skal ha. Enda er jeg ikke ferdig med søknaden til kommunen, for når man skal arrangere noe så må man søke, men det var ikke bare å fylle ut kan du tro, her må en brannsikkerhetsplan være på plass, og utstyr dokumenteres. Jeg vet vi skal ha fakler, men en plan for brannsikkerhet ?? Ærlig talt, jeg ble litt paff der en stund. Jeg får se på det ikveld, jeg må ihvertfall få inn søknaden fort om det skal bli noe av dette arrangementet.

Jeg har lenge ønsket meg ny dusjstol, en slik du kan heve opp og ned. Problemet har vært at jeg ikke kan ha en elektrisk en for den går ikke over toalettet mitt, batteriet kommer i veien. Den jeg har nå fungerer ikke, den må stå i laveste posisjon når jeg skal sette meg, men da går den ikke over toalettet. Herlighet hvor mye styr det kan bli over en egentlig filleting. Men den filletingen har blitt større når jeg begynte å få nye assistenter. For det ble tidlig klart at den forflytningsbiten ble for vanskelig for dem, så her måtte vi pønske ut en ny plan.

Men siden de ikke klarer å gå med meg så måtte vi ha en løsning på toalettet. Derfor trengte jeg meg en ny dusj eller toalett stol om dere vil. Idag kom de altså for å demonstrere en manuell stol som du pumper opp i høyden ved hjelp av en pedal. Den kan også tiltes bakover, og ryggen kan senkes, kort sagt så var den perfekt for mitt bruk. Men så var det selve forflytningen da, den vanskeligste biten måtte løses.

Jeg ønsker nemlig å bruke kroppen så mye jeg kan, jeg nekter å bare sette meg ned og visne bort.Samtidig må jeg gjøre det enkelt for de som skal jobbe her også, det er en vanskelig balansegang det der. Jeg har ihvertfall fått meg en plate, en snuplate. Den fungerer slik at jeg står på den og så kan assistenten bare snu meg rundt uten at jeg trenger å gå. Egentlig er den både praktisk og genial, men den påminner meg også om det uunngåelige, jeg blir bare dårligere.

Men det viktigste er at vi finner løsninger som passer for alle, så får jeg heller svelge noen kameler. Nå er det uansett helg, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å glemme alle mine utfordringer, om så bare for to dager…

God helg til alle dere fine, vakre mennesker ❤

2 kommentarer

2 thoughts on “Halleluja, det er heeeelg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *